sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Uusin villitys!!

Tämä mamma ei kyllä malta istua hetkeäkään paikallaan. Arvatkaa vaan mikä on uusin villitys? NEULOMINEN!!

Sen verran voimakkaana toi taas tuli että olin sadasosasekunnissa Prismassa ihastelemassa erilaisia lankoja ja puikkoja!! En edes muista mistä villitys lähti, mutta äiti lupasi sitten opettaa mua, mutta enhän mä malttanut vaan opettelin videoiden avulla ite täällä.


Tuossa siis mun haalimat langat. Ekana ostin turkoosia, jonka sattuu olemaan mun lemppariväri. Sitten limeä ja muut on tarttuneet mukaan aina kun on tarvinnut hakea jonkun kokoista puikkoa kaupasta :)

En nyt jaksa kuvailla kaikkia miljoonaa eriväristä kaulaliinaa ja pipoa joita olen harjoitusmielessä muksuille tehnyt, mutta tässä muutamia mun lemppareita:


Nää oli mun ensimmäiset kunnon tekeleet, mutta harmittaa vaan ettei toi käsiala ole vielä ihan niin hyvää kun haluaisin :( Tuossa hanskan sisäpuolella näkyy kun olen vaihtanut suljetusta neuleesta tasoneuleeksi ja joutunut sitten tehdä nurjaa, näkyy ihan selkeästi :( Mutta muuten tuli kivat, nämä teen uudestaan sitten kun saan lisää harjoitusta!

Tässä vielä kädessä:


Oikeesti noi nauhojen rusetit pitäisi olla tuolla yläpäässä, mutta koska mulla ei ollut niin paksua nauhaa (vielä...) kun olisi pitänyt, niin nämä ohuet nauhat näytti hölmöiltä silleen.
Jos innostuit kynsikkäistä, ohjeet löydät täältä.

Sitten kaupasta tarttui mukaani jo nimeltäänkin lupaava Novita Huopanen. Ihana turkoosi väri pisti silmään ja sitä oli heti pakko saada. Meinasi kyllä jäädä hyllylle hinnan takia (5,90€/100g kerä) mutta ajattelin kuitenkin kokeilla vähän...
Löysin tällaisen ohjeen Pirkan sivuilta ja päätin kokeilla. Harmikseni vaan tuo lanka ei riittänyt, joten odottavat huomiseen että haen lisää (pinkkiä kans) kaupasta.


Ideana näissä on siis se, että niistä neulotaan ihan hirmu suuret, lyödään pesukoneeseen muovipussit sisällä 40 asteeseen, tulevat 40% kutistuneina möykkyinä ulos, venytetään, vanutetaan ja muotoillaan käsiin sopivaksi! Ajatus ihastutti ja ajattelin vielä tehdä näihin jotain söpöjä huopakukkia (no katotaan nyt ensin minkänäköisinä tulevat pesukoneesta...) Tässä lapanen suhteutettuna mun käteen:


Puikot olis pitänyt olla 8-10, mutta koska mun käsiala on vielä vähän hakusessa ja halusin ehdottomasti sellaiset tönkköhuopaiset tumpulat, niin käytin puikoissa kokoa 4. En vielä tiedä oliko hyvä idea, mutta kohtahan se nähdään ;)

Ja nyt on sitten käsissä tällainen kaulahuivi, koska tuo tekniikka näytti niin hauskalta:


Oikea puoli:


Nurja puoli:


....tai kummasta nyt enemmän sitten tykkää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluatko saada minut hymyilemään? Jätä kommentti :)