keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

April 2010 PageMaps 2x 8½x11

Jonkin aikaa sitten Laura haastoi muita mukaan PageMaps haasteeseen. Kävin katselemassa layouteja ja ne oli kivoja. Sitten törmäsin Xingin yhdestä layoutista tehtyyn työhön, hänkin haastoi ihmisiä mukaan ja otin haasteen vastaan. Tässä lopputulos:
                            

Pohjina käytin vaaleansinistä tavallista ColorCore kartonkin ja ruskeaa kiekurakuvioista, johon laitoin noihin kiekuroihin Sakura Sufflella (joo, jäin koukkuun...) pisteitä. Ihastuin layoutissa olleeseen mustaan kukkaköynnökseen joten piirsin sen tonne sivulle. Tarinalappu on osittain kuvan alla, mutta ei siinä mitään ihmeellistä lue, en vain muistanut kuvata sitä kokonaan. Siinä vain on tarina siitä miksi lihoin niin äkisti (tupakoinnin lopetus...) ja miten laihduin niin nopeasti (ratkesin...).

Tässä vielä tuo layout, jos joku muukin haluaa kokeilla tätä tuplaletteriä :)




sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

INSPIS 104: Naamio

Kuvainnollinen tai konkreettinen, hauska tai vakava. Naamio voi olla leikkiä lapselle, suojamuuri aikuiselle tai mitä tahansa muuta tältä väliltä. Se voi olla piiloutumista ja kovaa ulkokuorta, mutta myös esiintymistä ja halua näkyä. Onko naamiosi huivi vai haarniska?

Tämä leiska kertoo pienestä innokkaasta pojasta joka joutui äidin tissiliivien hyökkäyksen kohteeksi. Epähuomiossa istui sohvalle aseen kanssa jonka selkänojalla odottivat äidin tissiliivit pyykin jäljiltä kaappiin viemistä. Aseen piippu meni olkaimesta läpi ja kun poika innoikkaasti selitti aseensa hienoja ominaisuuksia ja nousi seisomaan esittääkseen aseenkantoasennon, tulivat tissiliivit mukana.

Kuvissa poika poseeraa onneessaan uuden kiväärin kanssa, autuaan tietämättömänä selässä roikkuvasta ylläristä. Äiti (kamala sellainen...) nauroi vatsa kippurassa ja piti kameralla hauskaa ennen kuin raaski kertoa. Poika saa vieläkin kuulla kettuilua tapauksesta mutta onneksi ottaa huumorilla. Leiskaakin tehdessäni nauroimme yhdessä tapaukselle ja Juliuksesta tuo viimeinen kommentti tarinoinnissa oli hauska :D 


Itse en ole leiskaan kovinkaan tyytyväinen, mutta menköön...
Otsikosta tuli ihan kiva (ihastuin tohon Sakuran valkoiseen SOUFFLE tussiin ja vähän innostuin...) ja tuosta otsikon alapuolella olevasta pisteköynnöksestä, mutta muuten mentiinkin vähän metsään...

Kaunis pieni ihminen, sä olet ainutlaatuinen!

ÖköMökö aloittaa haasteet A:sta ja skräppäyksestä.


Haasteen aiheena erilaisten kirjainten käyttö: tarrojen, siirtokuvien, leimattujen, kankaisten, metallisten, koneella hurautettujen, itse leikattujen...

Käytä aakkosia työssäsi monipuolisesti, yksipuolisesti, erilaisesti, paljon, järjettömästi, sivistyneesti, värikkäästi, mustavalkoisesti, ihan miten vain.

Kuulin muutama päivä sitten ensimmäisen kerran Johanna Kurkelan -Ainutlaatuinen- biisin ja RAKASTUIN!! Aivan mahtava kappale ja se meni suoraan sydämeen. Heti ensimmäisenä mulla tuli mieleen Jonttu, se on NIIIIIN ainutlaatuinen. No onhan noi muutkin lapsukaiset, mutta Jonttu mulle tuli ekana mieleen. Sitten muistin, että mulla oli vielä kamerassa noi kuvat viime viikonlopusta kun käytiin pitkästä aikaa mäkkärissä syömässä ja kevään ekalla fillariretkellä ja bongasin sieltä ton peukutuskuvan! Ja se jotenkin sopi niin hyvin tohon biisiin, että pitihän se skräpätä :)

Biisin voi kuunnella:

Käykää IHMEESSÄ kuuntelemassa!!

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

103: Teippaustalkoot

Hyödynnä erilaisia teippejä skräppäyksessä. Erityisesti askarteluun tarkoitettujen teippien lisäksi voi kokeilla lähes jokaisesta taloudesta löytyvää maalarinteippiä, vahvempaa ilmastointiteippiä tai vaikka "erkkarina" tunnettua eristysteippiä, jota sitäkin saa nykyään melkein minkä värisenän tahansa. Voit käyttää teippiä hillitysti, hallitusti tai ihan hulvattomasti!


Joo, teipattu on (tai ainakin vähän yritetty...)
 

Ja teippiä siis löytyy tekstikohdasta:



Tämä piirustus oli pakko tallentaa tälleen oikein valokuvana ja leiskana, kun oli vaan niin hieno ja pelkään että alkuperäiselle vielä sattuu jotain :)
Se on edelleen jääkaapin ovessa kun saa mut aina niin hyvälle tuulelle kun näen sen!
Ja tuo punainen hahmo; olin ensin ihan kauhuissani että onko tässä joku taistelu menossa, mutta kun kysyin asiasta Joonalta, oli vastaus: Se on vauva ja General Grievous hoitaa sitä :)
No worries...

Pojan piirtämänä siis General Grievous (LEGO) Star Warsista:


sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

TILKKUTÄKKI Lauralle :)

Huomasin sivupalkistani että Laura oli postannut jotain ja kävin lukaisemassa. Rullatessani alaspäin huomasin että Laurahan olikin jo aikoja sitten postannut uuden haasteen, enkä ollut huomannut!!
Ja ilokseni löysin sieltä tilkkutäkkihaasteen jota ajattelin itsekin kokeilla joskus, mutta nythän se tulikin tehtyä tähän haasteeseen!!

Visio oli jo osittain valmiina päässä, joten leiska valmistui sen enempää miettimättä. Tiesin että haluan tasakokoisia tilkkuja, jotka kiinnittelen omapelukoneella ja kuvia sinne sekaan. Tällainen siitä sitten tuli :)

INSPIS 102: Ihme ja kumma

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Skräppää ihmeestä, kummasta tai ihmeestä ja kummasta.


Pienen pojan mietteitä elämästä ja sen ihmeellisyydestä :)

Innostuin niin kovasti tuon aikasemman inspishaasteeni kirjoittamisesta, että päätin soveltaa sitä tähänkin. Nyt sanojen tilalla lauseita, pojan pohdintoja, jotka joskus yllättävät äidinkin. Nyt tiedän mitä tarkoitetaan TIEDONJANOLLA :D

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Munakartta ja metsästys

Aamulla pupu oli tuonut välioven väliin kaksi "munakarttaa".
Yksi Julialle ja yksi pojille (Jenna oli kummisedällään yötä). Karttoihin oli tehty kämpän pohjapiirustus (pojille pelkkä pohjapiirustus, Julialle huonekalujen kanssa) ja punaisella ruksilla oli merkitty munien piiloituspaikat.


Aikaisempina vuosina meillä on ollut munavihjeet. Eli saavat yhden vihjeen ensin:

Joona pieni palleroinen,
mudassa rakastaa pyöriä.
Missä likaiset vaatteet
takaisin puhtaaks saa?

Ja seuraava muna & vihje olivat löytyneet tietenkin pesukoneesta.
Olisin tehnyt sen tänäkin vuonna, mutta koska Julius alkaa olemaan jo sen verran fiksu, että keksii nämä vihjeet välittömästi ja jos yritän keksiä vaikeampia, pienet taas ovat ihan ulalla. Ehkäpä seuraavanakin vuonna kartta taitaa olla paras vaihtoehto :)
(tai sitten äitin runosuoni ja hattarapää pistetään toimimaan muutamaa päivää aikaisemmin ja jokaiselle omia piiloja...)

Munajahti alkoi aikaisin aamulla kun Julia oli herännyt jo aikaisemmin, käynyt pesemässä naamansa ja huomannut kaksi munaa peilikaapissa. Hätäsesti vetivät yhdet jugurtit, kun eivät muuta malttaneet. Ja minä nousin suoraan sängystä, nappasin kameran pöydältä ja aloin räpsimään. Pahoittelen siis paljasta pintaa :)


Ihan ekat villasukat!!

Sain vihdoin ja viimein aikaiseksi uskaltaa yrittää villasukan tekemistä!
Yhden harjoituskappaleen tein muutama kuukausi sitten, mutta se näytti niin kamalalta että päätin siirtää yritystä tuonnemmaksi. Nyt tuli jo tosi kivat ja yhden videon ( Näin neulot kantapään sukkaan  ) avulla tajusin vihdoin ja viimein mitä vahvistettu neulos tarkoittaa :D

Vihreät on Juliuksen ja pinkit on Julian. Nyt pitäisi vielä tehdä Jennalle ja Joonalla yhdet pitkävartiset ja kaikille lyhytvartiset villasukat :)



lauantai 3. huhtikuuta 2010

The Wall...

Näin kerran eräässä leiskassa hauskan idean: Kuva oli tulostettu Bazzill kartongille ja kirjaimet oli ommeltu ompelukoneella kuvan päälle! Haa, kokeilemaan... Kuva on olohuoneen seinästä jossa aivan ihana jättitarra turkoosilla seinällä :)


Tää on muuten ihan ok, mutta ei yhtään mun tyylinen (nyt kun ollaan näistä "Comfort Zone" -jutuista keskusteltu) ja joku olis voinu varoittaa että kun paperin reunaan tekee siksakkia, se alkaa kupruilemaan. Mutta kokeiltu ainakin on, ei voi tulevaisuudessa harmitella :)
Tässä vielä lähikuva kirjaimista:


inspiroidu 101: Sabluunataiteilua

Käytä erilaisia sabluunoita ja muotteja. Tuputtele maalia kakkupapereiden läpi tai leimaa piparkakkumuotilla sydämiä. Käytä valmiita sabluunamuotteja maalamiseen ja kuvioiden leikkaamiseen tai piirrä itse oma muottisi. Luo kivoja efektejä pitsien ja reikäpapereiden avulla. Taiteile sabluunoilla!



Musta tästä tuli aikas kiva - VÄRIKÄS :)
Ihastuin ihan täysin noihin sisustuskuviin (alemapana parempi kuva) ja ne oli pakko saada leiskaan!
Napit edustavat tämänhetkisiä lempparivärejä, eli lime, turkoosi ja pinkki.


Tausta on maalattu eri tekniikoilla. Punaiset värit on tehty niin että maalasin tarrapapiljotin (sori äiti, ostan sulle lisää...), työnsin kynän läpi ja pyörittelin sitä vähän paperilla. Oranssit on tehty hiuksella, eli sormiin väriä, hius vedetään sormien läpi ja läiskästään paperiin. Sitten nostetaan pois tai vedellään vähän paperilla niin tulee hauskoja viivoja. Keltaiset ja vihreät vesivärit ja sininen vähän paksumpi maali on vaan roiskittu sinne tänne.


Tästä perhosesta tuli mun mielestä ihana!! Leikkasin (ensimmäistä ja viimeistä kertaa) leivinpaperista perhosen ja tuputtelin punaista maalia päälle. Leivinpaperiin ei tietenkään kiinnittynyt teippi ja paikoillaan pitäminen oli tosi vaikeaa, varsinkin kun sabluuna jäi koko ajan tuputtimeen kiinni.... Mutta kiva lopputulos kuitenkin, päällä Glimmer Mistiä (pearl).


Tuossa vielä nuo ihanat sisustuskuvat ja teksti :)