tiistai 30. marraskuuta 2010

Hiiiiiiviöitä!!

Vitettiin tänään Jennan kanssa "laatuaika -päivä", eli oltiin ihan kahdestaan, pelailtiin, ommeltiin, ideoitiin :)
Ensin äiti neuloi Jennalle hattuja ja pelattiin samalla Muuttuvaa Labyrinttiä, sekä Tatu & Patu -muistipeliä. Jennukan edellinen hattu oli hieman liian vilpoinen näille pakkasille, joten ommeltiin sisään lämmin fleecevuori.
Pienen tytön hattu

Puikot: Sukkapuikot nro 5
Lanka: Drops Alpaca

Kun ompelukone oli kerran kaivettu esille, ajattelin että olisi kiva samalla kokeilla näitä hirviöitä joihin törmäsin Pienen linnun Blogissa muutamia päiviä sitten.
Alkuperäinen ohje kuvineen löytyy täältä, sekä kaavat:

Tässä meidän hirviö monsterit :)


Vasemmanpuolimmainen on Jennukan hirviö. Se oli se meidän "harjoituskappale". Jenna sai itse valita kankaan ja tottakai valitse sellaisen kankaan jota on ihan hirveä ommella. Pinnalla kun on hilettä niin on melko jäykkää. Lisäksi huomasin että ompelukoneeni vihaa minua vieläkin, ja minä häntä, joten en ole jälkeen yhtään tyytyväinen, mutta pääsin kärryille ja Jennu tykkää ;)


Sitten Jonttukin ilmoitti haluavansa oman! Tähän äiti sai itse valita kankaan ja värit, jolloin tekeminenkin oli kivempaa. Koneeseen kyllästyneenä tein tähän yksityiskohdat käsin joka on minulle tutumpaa hommaa. Kappaleet kyllä liitin sitten yhteen koneella...Ja kun aloin tekemään Jontun hiiviötä, Juliuskin halusin, joten löin hänelle kaavat ja sakset käteen: tee ite!
Ja niinhän se tekikin :)
Ja todellakin AIVAN ITSE!! Kerroin vaan mitä seuraavaksi pitäisi tehdä ja autoin koneen säätöjen kanssa, mutta muuten ihan omaa käsialaa!
Juliuskaan ei oikein saanut konetta kesytettyä ja hirviö purkautui yläosasta, mutta fiksu poika korjasi sen käsin ja kertoi että hirviö on juuri käynyt aivoleikkauksessa :)Nyt sitten Juliakin haluaisi oman, mutta meiltä loppui jo pumpuli :(

Kysymys siis kuuluu; Mitä tänne OIKEASTI kuuluisi laittaa sisään ja mistä sitä saisi???


Iloisia pakkaspäiviä, toivottelee Minä & neljä matalaa :)

3 kommenttia:

 1. ihania hiiviöitä! tahtoo kans!
  täytevanua kannattaa laittaa. sitä saa mm. etolasta ja eurokankaasta. ja varmaan myös muista kangaskaupoista. :)

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos kiitos kiitos, sinnepä siis joku päivä. Tosin ei mitään hajua missä lähin, mutta eiköhän ainakin stadista löydy. Ite kun pyörii aina lankakaupoissa niin ei ole tullut törmättyä.

  VastaaPoista
 3. ihania hirviöitä, tuli himo alkaa tekemään noita itsekin:) Olen itse ostanut täytevanua ihan prismastakin, jos sellainen löytyy sinua lähempää.

  VastaaPoista

Haluatko saada minut hymyilemään? Jätä kommentti :)