tiistai 28. syyskuuta 2010

Uusi puikkopussi!

Nyt on tullut osteltua taas niin paljon uusia puikkoja yms. etteivät mahtuneet enää vanhaan puikkopussiin. Siis uutta tekemään :) Nyt jo vähän edellisestä viisastuneempana osasin tehdä lähes kaiken tarvittavan / korjattavan!


Pyöröpuikkojen säilytykseen piti käyttää vähän pieniä aivosolujaan, mutta keksin viimein hyvän idean. Suht´koht toimiva... Myös "neulatyyny" oli tarpeellinen, neuloille ei aiemmin ollut omaa paikkaa, ne tuli laitettua minne sattuu ja sitten niitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Olen ommellut vain fleecepalan alareunaan kiinni.

Tuohon "lisäosaan" en ole niin tyytyväinen, en saanut liitettyä sitä kauniisti, mutta kyllä puikkopussi asiansa ajaa ja myöhemmin varmaan korjailen vähän jos alkaa kovasti häiritsemään. Myös koristukset puuttuu :( Sain pussin vasta myöhään illalla valmiiksi ja puikot oli keskellä lattiaa kun edellinen pussi revittiin jo käsistä uudelle omistajalle ;D En siis kerennyt vielä :)

6 kommenttia:

 1. Upea, minunkin pitäis kyhätä tuommoinen. Näyttää tosi hienosti suunnitellulta! Kerrotko vähän mitä 'korjailit' edellisestä versiosta, niin voisin ottaa huomioon kun suunnittelen omaani?

  VastaaPoista
 2. Ehkä suurin "ongelma" edellisessä oli se, etten ommellut tuota läppää tuohon yläreunaan. Eli aina kun käsittelin pussia huolimattomasti, kaikki puikot tippuivat yläreunasta ulos! Nyt olin viisaampi...
  Edelliseen laitoin aika saman kokoisia "lokeroita", mutta siinä kävi niin että ohuet puikot hölskyivät omalla paikallaan ja paksummat puikot eivät mahtuneet samaan, eli nyt tein jokaiselle koolle oman kokoisen lokeron. Lisäksi noille pyöröpuikoille ei ollut edellisessä omaa paikkaa, mutta nyt on :)
  Ja itseasiassa toimii tosi hyvin! Ne on tehty niin että pitkä kangassuikale on ommeltu pussiin niin että ommelten väliin jätetään vähän enemmän sitä kangasta ja siihen syntyy "tunneli" josta pyöröpuikko sitten vedetään läpi. Toivottavasti näistä on apua :)

  VastaaPoista
 3. Voi tää on niin hieno! Minullakin olisi todellakin tarvetta tällaiselle, kun aina ovat puikot ja neulat eri paikoissa ja kadoksissa.

  VastaaPoista
 4. Mä niin tarttisin tälläisen!
  Mun puikkoja on ainakin viidessä eri paikassa tässä asunnossa(+niissä keskeneräisissä töissä:)...mm.patonkikorissa, kenkäpussissa ja yöpöydän laatikossa...
  Ja tuo sun versios on niin nättikin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeistä - läppäjuttu on hyvä tietää. Täytyy vielä miettiä omaa toteutusta, olen nyt tykästynyt Knit Pro:n vaijeripuikkoihin, ja epäilen että niitä tulee lisää... Niillä innostuin neulomisesta uudestaan!

  VastaaPoista

Haluatko saada minut hymyilemään? Jätä kommentti :)